Draumey från Vall

SE2007207600

Färg: Mörkrun utan tecken

U: Skíma f. Stenholmen

E: Rómur f. Búðardal

 

Draumey är ett femgångsto som stått här på träning i två månader. Hon är pigg och känslig men jag tror har potensial att bli en riktigt fin tävlingshäst då hon har enorm energi att arbeta, stabil trav och galopp med stort steg och fin aktion. Hon behöver en ryttare som rider mycket och har vana av islandshäst och bra balans. Har haft fångkänning för fyra år sedan och säljs därav till ett bättre pris. Jag tycker mycket om detta lilla sto och hoppas att det finns en ryttare där ute som kan passa henne. 

Säljes för ägare Lotta Rist 

För mer info. kontakta oss gärna. 

Draumey Okt.

Tyr f Musö

SE2010101851

Färg: Fux med vita hår i pannan och snp.

U: Orrusta f. Árbakka

E: Jór f. Kjartansstöðum

En sjuåring som är relativt lite riden för sin ålder, fina grundgångarter, härlig fyrgångsgalopp med bra steg, behöver utveckla tölten men töltar i dag upp till mellantempo. Är lite rund om magen för tillfället men rids och utvecklas hela tiden. För dig som vill ha en utvecklingsbar fyrgångare med bra lynne att kursa och träna med.

Har fina helsyskon i stambok Terna och Tofa, helbröderna är sålda som trevliga ridhästar.

Ska försöka få till lite bilder så småningom.

Ägare: Jöklahästar

 

Öggur från Allemansängen

Färg: Fux 

U: Sunna frá Hvammstanga 

E: Feykir från Knutshyttan

Stor och vacker fux, närmare 1.50 på manke.

Reds in som treåring och är nu riden mer under vårvintern och sommaren. Stor trav och galopp, lätt för tölt helt ren i takten. Välldigt lätt för sig. Medelvilja, mycket utvecklingsbar som lyxig ridhäst eller framtida tävlingshäst. Välrest. För fler bilder se vår FB sida.

Ägare: Jöklahästar

Öggur och Jökull Oktober-17

För mer Info ring gärna.

Då vi trappat ned en del så har vi för tillfället inte så mycket unghästar till salu, men fler ridhästar som inte står med på salusidan.

 Ring eller maila om du vill ha mer information om vad som finns hos oss.
Mvh Bri och Jökull.

Æði f. Allemansängen