Þeysa från Allemansängen

Þeysa föddes i Uppsala hos Anna Marklund  den 21/4 den dagen då snön åter lade sitt täcke över marken.
Ett litet svart sto blev det efter Feykir och Vespa ....
Blup 119

Þeysa i nysnön!

Þeysa i nysnön!

Tátas fölning.....

25/4
Så hade vi vakat i ca. 1 vecka och jag kände på eftermiddagen på mig att det var fölning på gång då vinden hade slagit om och blivit varmare. Maria hade precis kommit ut så vi gick bort till stona tillsammans.
Och visst var det så fosterblåsan hängde ut. Men någon var fel då det tog för lång tid innan något kom ut och då första hoven kom såg vi att den var vriden åt fel håll, vi avvaktade lite till men så ringde vi veterinär när det gått en halvtimme och inget mer hände.
De visade sig att veterinären kände att fölet hade någon slags missbildning och det skulle bli omöjligt för henne att få ut det. Så Maria tog beslut och Táta fick somna in.......  

Maria och Táta

Maria och Táta

þrá från Allemansängen

8/5-10
Nu är det så länge sedan hon fölade och jag har hamnat efter med skrivandet så jag minns knappt hur det var. Men som sagt Líra hade problem efter fölningen förra året då hon fick en infektion vid betäckningen då vi betäckte henne på fölbrunsten och hon hade spruckit, detta oraskade en böld som vi höll på och tömde hela förra sommaren. Så vi var lite på tårna för hennes fölning.

Vi hade suttit uppe länge på kvällen och när Sebastian var på väg till stugan vid 23.00 var allt lungt, försäkerhets skull kikade han ut en extra gång en halvtimme senare och då hade ju allt helt plötsligt satt igång. Jökull åkte dit och fick som vanligt dra ut hennes bamse föl, ett sto. Och så hämtade jag kärran så de fick åka hem till stallet då det fortfarande var rätt så kyligt ute.
Minna ( vår vet. ) ville gärna kika till henne ett par dagar senare så hon inte skulle ha spruckit igen men det var just det som hon gjort, så hon fick en penecellin kur och nu blir hon inte betäckt förrens på 30 dagars brunsten. 
Blup 108

þrá bland smörblommorna!

þrá bland smörblommorna!

þýrnir från Allemansängen

10/5

Kilja fixar det mesta själv, en helbror till Tandri denna gång.


Blup 114

þýrnir

þýrnir

þorunn från Allemansängen

22/5

Jökull var den ende som orkade hålla sig uppe på kvällen och då vi sett att det var nära fölning då Ára höll sig för sig själ och snörrade runt. 
Kl.24  hade ingent hänt med 01 så hade hon fött ett litet sto föl på långa ben.
Vårat andra föl efter Feykir.
Blup 109

Håller på att somna!

Håller på att somna!

þrumugnýr från Allemansängen

31/5

När jag kom bort till hagen på morgonen så var allt klart en liten Feykirson låg och sov mätt som en plätt...fux med stj och snp och några vita streck emellan.
Då det var lite muller under gårdagen skall han få heta þrumugnýr.
Blup 115

þrumugnýr 1 September

þrumugnýr 1 September

þulur från Allemansängen

7/6
Nu är äntligen sista fölet förr och det gick bra det med.
Minja fick ett litet hingstföl efter Kraftur, en isabell till med stj. Minja hade lite problem att få ur sig efterbördem så hon har fått stå på penecillin några dagar och lite annan medecin också men nu är  det full fart på dem i hagen igen.


Blup 105

þulur 1 September

þulur 1 September

Dela den här sidan