En som går i väntans tider.
Ulpa skall få ett Soldan föl.

En som går i väntans tider.
Ulpa skall få ett Soldan föl.

Æði från Allemansängen

Född 13 April.

Kilja var beräknad till den 20 April men då det var välldigt varmt i luften igår kanske hon tyckte att det var lika bra att köra igång.
Ett litet sto stod i hagen när jag kom på morgonen.
Skönt att det gått väl då hon inte hade visat att det var på gång innan.
Æði hann bli nästan 30 dagar innan jag lyckades ta ett kort!

Ævi från Allemansängen

Född 10 Maj

Efter tre dagars vakande så var vi ganska så trötta. Erica var sjuk på dagen och jag hade haft en jobbig dag hemma men framför allt en lååång dag hemma så jag var helt slut klockan elva och gav då upp ute i stallet och lämnade resterande jobb som var kvar till Jökull som var på väg hem från dagens jobb. Jökull var hemma vid halv tolv och då han gjort klart det sista gick han ut för att kika till Líra, halv ett fick han dra ut hennes som vanligt alldeles för stora föl som inte kommer av sig självt. Men de var pigga bägge två och när kl. var sju var jag ute och sprang i hagen igen för att få ut resterande som hängde ut.

Ett brunt stoföl blev det efter Feykir med långa älgben.

Æsa från Allemansängen

Född 19 Maj

När jag kom ut vid 05.00 så stod det redan en liten där bredvid sin mamma som låg ned, man blir alltid lite orolig när inte stoet står upp men vem skulle inte ligga ned efter förlossningen!

Dalla reste sig när jag kom och allt såg normalt ut och den lilla tösen tog sig en slurk som hon tydligen väntat på en stund. Så jag återvände hemmåt.

Ett sto till ! Även hon efter Feykir.

Æringi f Alleansängen

Född den 21 Maj

Barnen och jag hade varit på inspelning för barnprogramet "Flygande mattan"  hela dagen så halv åtta tog min energi helt slut men barnen lyckades hålla igång till halv tio. Jag ställde klockan på halv tolv då jag sett på dagen att båda Ára och Halla gått över till vit mjölk så det började bli dax.

Halv tolv var jag ut och då såg jag redan från bilen att det stod en svart häst med föl och Dalla hade ju täcke på sig så det kunde inte vara hon.

Halla hade fått en liten brun hingst men jag fick inte komma henne nära så jag stod och försökte kika från håll om han dia men det såg välldigt taffligt ut och han stod mest och slickade henne på bakbenen.

Då hör jag plötsligt att det börjar stöna bakom mig och då kommer nästa sto igång......

Halla ligger mycket så jag får till slut tag på henne och kan hålla i henne så jag får se att fölet kan dricka för han är jättehungrig och k. 03.00 så ger jag honom en sista slurk innan jag går och lägger mig. På morgonen ringer jag vet. Jenny som får komma ut och ta ett prov om han fått i sig nog med antikroppar men det var ingen fara trotts att jag inte sett honom dricka själv ordentligt men han har fixat det själv bakom min rygg.... skönt.

En liten brun hingst efter Undri.

Kastrerad 16/4 -12

Æra f. Allemansängen

Född 21 Maj

Ára låg som sagt var och började att föla halv tolv när jag stod och tittade på det andra fölet som just kommit så jag tänkte att jag kunde hjälpa till då jag ändå var på plats. Ára var trotts den snabba förlossningen ganska trött och låg en 20 min innan hon började tänka på fölet men sen var det full fart med att putsa henne och hon bet till och med bort de mjuka hovbitarna på hovarna så att det inte skulle vara så glatt för fölet att ställa sig, har jag aldrig sett förut. Hon var välldigt ranglig med sina gigantiska ben så jag stöttade lite och sen var hon och drack utan problem på en gång. Det var lite skillnad på mamma och mamma om man jämförde med Halla som mest låg eller rusade runt som en yr höna. 

Ett svart stoföl efter Jór.

Æsing från Allemansängen

Född den 28 Maj
 
För en gång skull hade Minja fyllt på i juvret och hon hade vit mjölk.
Jökull var ut kl 05.00 men då hade inget hänt. När vi kom ut lite senare var det redan färdigt! Ett litet fux sto efter Feykir.

Ævar från Allemansängen

Född den 29 Maj

Jag gick upp vid 04.00 då jag vaknade av mig själv och tänkte att det var lika bra att knalla ut och kika då jag visste att hon var på gång.

Men jag var för tidigt ute och när Jökull kom ut senare så var Ulpa också färdig.

En jätteliten söt fuxhingst efter Soldan.

Han är det enda fölet som har övat intensivt på sina galoppvändor i full fart sedan han kom ut. Men han är ju kille...

Kastrerad 1/3-2013

Æva f. Allemansängen

1 Juli

Sunna födde ett jättefint stoföl, fux med stj. efter Jór.

Såld till Berit Edvardsson. Lycka till !

Ægir f. Allemansängen

6 Juli

Ännu ett hingstföl efter Orrusta, jättefin fuxhingst med stj.

Tyvärr fölorade vi lilla Ægir i en kolik nu i Mars -12.

Skönt att alla fölningar gått bra för denna säsong!

Dela den här sidan