Öðlingur f. Allemansängen

Född 28 April

Jökull och jag hade kört upp barnen till Anna och Stefan och blev bjudna på lite mat. När vi kom tillbaka vid tio tiden ville vi kika till stona för det var ju snart dax. Jökull klev in och kikade till Kilja som lagt sig ned men det verkade lungt och vi ställde oss utanför staketet och samtalade en stund då vi plötsligt hörde ett plask i hagen och fölningen satte igång. Efter en stund hjälpte vi till med att dra ut fölet och kl. ett på natten kikade vi till dem för sista gången då han hade fått i sig sin första mjölk.....

Öðlingur och Kilja

Öðlingur och Kilja

Ölver f. Allemansängen

Född 4 Maj

Bjössi hade kikat till hästarna vid 4 tiden på morgonen men då var det lungt i hagen. När Jökull tog en morgon promenad så stod det redan en liten allert kille brevid sin mamma Velgja och ruskade på huvudet. En mysig persolighet som redan skvätter omkring i hagen och testar sina förmågor till skillnad från sin relativt lugna och stabila halvbror Öðlingur....

Ögn från Allemansängen

Född 25/5

Ett litet sto hade det kommit efter Halla och Jór när Jökull knallat ut för att kika kl 05. Då hon var välldigt krokig i sina bakben blev det boxvila ett tag.

Lillasyster till Unndís.

Ögri från Allemansängen

Född 27 Maj

Då vi kikat klart på meodifestivalen var det bara att knalla ut och kika till stona då Vatnadis var på gäng när som..... och visst hade hon satt igång då Jökull kom ut. Jökull tog natt vakt för att se att allt gick bra och blev till slut tvungen att plocka in Velgja som direkt skulle ta hand om det nya fölet till och med så att han fick dricka på henne.Vatnadis fattade ingenting. 

Även detta föl med krokiga bakben och Vatnadis hade kvarbliven efterbörd så Minna var tvungen att komma ut och behandla. Så ett gäng till på box.

Men det blev en bleksvart hingst med stj.

Öld från Allemansängen

Född 8 Juni

Äntligen ett sto efter Orrusta !

Högbent fux utan tecken efter Feykir stod i hagen när vi kom ut på morgonen, hon hade inte visat några tecken på fölning innan mer än att hon fyllt på.

Öldis f. Allemansängen

Född 11 Juni

Svart sto föl efter Feykir, pigg och kry med jättelånga ben.

Yngri-Hrönn hade kvarbliven efterbörd så hon får lite medcin efter fölning annars har allt gått bra.

Enligt datum så är det Jodis nästa men Ulpa har fyllt på rejält.

Öfgi f. Allemansängen

Född den 14 Juni

Alma, jag och Åsa tog en kvällspromenad för att kika på fölen och det var kanske 2 timmar sedan jag varit där senast och då vi börjar närma oss så skymtar vi en liten bläs i hagen.... Ulpa har varit snabb och fölat en fux med bläs efter Jór, fjärde hingsten på rad.... Nu måste ju NIls få ett sto nästa år!

SÅLD!

Nya ägare: Perra och Marita, Bodarnas Islandshästar

Ötull f. Allemansängen

Född den 20 Juni

Anna hade vakat i många nätter innan Vespa till slut lyckade pluppa ur sig en brunblack hingst efter Keilir !!! Det blev inget sto:( men sånt är livet!

Ötull ät till salu. Han är E. Keilir f. Miðsitju och U: Vespa f. Bolandet.

Vespas bedömning kan du finna under våra avelsston då vi lånat in Vespa för andra året.

Ötull var med på fölmönstring under hösten och kom ut på poängen 7.99.

Ägare: Jöklahästar

Ötull är såld!

Ny ägare är fam. Östberg!

Ötull i höstas på föl mönstring Agersta.

Ötull i höstas på föl mönstring Agersta.

Öggva f Allemansängen

Den 25 JuniI ösregnet åkte Jökull och jag för att kika till stona innan det var dax att åka på skonings turné och där var ju faktisk ett till föl i hagen, otroligt att de står ut fasän regnet öser ner, piggt och allert stoföl efter Líra och Berserkur.Nu är det bara Sunna kvar.

Öggur f. Allemansängen

Född den 26 JuniÄnnu en regning dag och ännu en pigg liten fölis i hagen, Sunna fick en hingst efter Feykir....sisten ut !

Dela den här sidan